Pedagogik‎ > ‎

Idrott - Fotboll

Idrott

Som elev på vår skola har du tillgång till basketplan utomhus, grusplan för fotboll, två moderna upprustade idrottshallar samt en egen konstgräsplan på högstadiets skolgård. Konstgräsplanen fick nytt konstgräs och ett helt nytt underlag sommaren 2016. Belysningen förbättrades och vi fick två mindre läktare för åskådare.

Högstadiets skolgård

Fritidsgrupp på ängen

Brinner du för fotboll?
Vill du vara med på en resa i fotbollens tecken, utveckla dig som spelare och få djupare förståelse för tränare och domare?

På vår skola ger vi våra elever möjlighet att spela fotboll i anslutning till skoldagen.
Åk 7-9 erbjuds att spela fotboll morgontid mellan kl:08:00 - 09:00 och åk 4-6 erbjuds fotbollsträning tre eftermiddagar i veckan mellan kl:15:00 - 16:00.

Ansvarig för vår fotbollssatsning är Kaj Andersson som är en välmeriterad samt utbildad fotbollstränare. Dagligdags är Kaj en av våra idrottslärare.

Västerholms Friskola samarbetar med Svenska Fotbollförbundet (SvFF)
och Stockholms Fotbollförbund (StFF).

För att säkra kvaliteten så har vi genomgått en certifiering.

Som Certifierad skola förbinder vi oss att årligen lämna verksamhetsrapport till StFF
samt delta i av StFF anordnad årlig fortbildning.

Utbildningsinnehåll

Undervisningen omfattar 2 lektionspass/vecka á 60 min under hela läsåret.

Max 20 elever per instruktör.

Samtliga träningspass är förlagda mellan kl 8.00-9.00 och 15.00-16.00

I träningsinnehållet ingår förutom fotboll, fysisk träning, coachning, kost,
friskvård, kommunikations och medieträning.

Varje elev får ett ex. av Fotboll i Grundskolan

Varför fotbollsprofil?
Du som söker profil fotboll ska ha ett genuint, dokumenterat fotbollsintresse så att du orkar med både skolarbetet och fotbollen.
Tanken är att du ska bli en bättre fotbollsspelare och lära dig god spelteknik, få förståelse i anfalls- och försvarsspel
och utbildning i fysisk träning och näringslära.
Du får insikt i domarskap och ledarskap. På köpet får du dessutom bättre psykologisk och social kompetens.

Våra instruktörer
Vår huvudinstruktör har mångårig kompetens i pedagogiskt arbete och har genomgått SvFF:s tränarutbildning Steg 3.
Vår assisterade instruktör har genomgått SvFF:s tränarutbildning Steg 1.