Pedagogik‎ > ‎

Fritids

Välkommen till oss på Kullens fritids!

Fritidshemmets uppgift är att komplettera skolan samt erbjuda barnen en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen. Verksamheten bygger på att barns utveckling och lärande sker hela tiden och i alla sammanhang. Vi arbetar för att alla barn ska bli trygga, sociala och utrustade med de kunskaper som morgondagens samhälle kräver.

Öppettider

Vi har öppet måndag till fredag 6.30-18.00. Under loven har vi endast öppet för de barn som är föranmälda och är i behov av omsorg.

Morgonfritids

Vi öppnar 6.30 i skolans matsal. Där serveras det frukost mellan kl. 7.30-8.00. Därefter följer fritidspersonalen med barnen till klassrummen  som öppnar kl.8.20

Eftermiddagsfritids

Kl.13.30 serveras det mellanmål för fsk och år 1 och kl.14.00 serveras det mellanmål för år 2 och år 3. Efter mellanmålet är vi ute en stund oavsett väder.

Kl. 15.00-16.00 är det aktiviteter där vi utgår ifrån barnets egna intressen. Vilka våra aktiviteter är under veckan anslås på våra anslagstavlor ute i hallen.

Stängning

Kl. 16.45 går barnen i FSK och år 1 över till år 2-3 där vi stänger kl. 18.00.

Meddela personal

• När du lämnar och hämtar ditt barn.
  • Om någon annan hämtar ditt barn.
  • Vid ändring av tider.
  • Om nytt telefonnummer eller adress.

Viktigt att veta

• Barn som går i förskoleklass, åk 1 och åk 2 ska lämnas och hämtas av en vuxen eller äldre syskon.
  • Mobiltelefoner stannar kvar i väskan under tiden ditt barn vistas hos oss. Skolan ansvarar ej för barnens mobiltelefoner.
  • Se till att det finns ombyteskläder och regnkläder på ditt barns hylla.
  • Leksaker, godis och pengar lämnas hemma.
  • Hämta ditt barn innan kl. 15.00 eller efter kl. 16.00 så slipper barnen och personalen bli störda under aktivitetstid.
  • När ditt barn ska gå hem förväntar vi oss av dig att du kommer in och hämtar ditt barn.