Västerholms Friskola intar förstaplatsen på Skolmatsverige lista över toppskolor

skickad 6 aug. 2015 06:32 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 6 aug. 2015 06:38 ]

I Skärholmen i södra Stockholm ligger Västerholms Friskola, en skola med 750 elever och en stor personalstyrka. Björn Bondesson är skolans kökschef. En kökschef som lägger stort fokus på alla delar som tillsammans bildar en bra helhet. Det har bidragit till att han under de senaste tre åren utvärderat skolmåltidens kvalitet med SkolmatSveriges verktyg. När vi tittar på skolans resultat för läsåret 2013/14 kan vi se att man presterade bra i varje kategori - något som tyder på ett helhetstänk.

– Jag vill att det ska bli en så bra måltidsupplevelse för eleverna som möjligt och måltidsmiljön är jätteviktig, säger Björn. Jag försöker få ihop det till en bra helhet, hela vägen fram till diskinlämningen.

Läs hela artikeln här

Läs mer om Skolmåltidens kvalitet ur helhetsperspektiv här