Polisen har hämtat de föremål som hittades i närheten av skolan

skickad 12 nov. 2015 07:05 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 12 nov. 2015 07:07 ]
– Man har hittat något svärd och vapenliknande föremål i en dunge, säger Sven-Erik Olsson informatör vid polisens ledningscentral i Stockholm. Polisen har nu hämtat föremålen och det är lugnt på platsen.

Bakgrunden var att några elever under lunchrasten hade hittat vapenliknande föremål i närheten av Västerholms Friskola. Efter att eleverna kontaktat lärare larmade rektor polisen som på plats undersökte de upphittade föremålen.

Polisen gjorde bedömningen att föremålen inte var funktionsdugliga.

Även om polisen anser att det inte finns någon hotbild så har rektor aktiverat skolans krisplan för att kunna svara på frågor från oroliga elever, föräldrar och personal. Skolledningen tillsammans med elevhälsoteamet kommer att i morgon fredag fortsätta det arbete som idag har påbörjats.

Rektor Anna Ramberg