Med anledning av den tragiska händelsen i Trollhättan

skickad 22 okt. 2015 12:04 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 22 okt. 2015 12:05 ]

Det som hänt på Kronogårdsskolan i Trollhättan är fruktansvärt och inte något som vi trott skulle kunna hända i Sverige. Våra tankar är med de drabbade och deras familjer. Vi på Västerholms Friskola strävar efter att ständigt förbättra trygghet och studiero på skolan. Vår skola är inte öppen för allmänheten och samtliga besökare på skolan måste ovillkorligen bära en besöksbricka. Vi har ett schema med gemensamma start- och sluttider utan håltimmar, elever befinner sig bara i korridoren under den tid de förflyttar sig mellan lektioner. Vi har flera trygghetspersoner som rör sig i korridorerna för att bl.a. säkerställa att det inte finns några obehöriga på skolan. För att ytterligare förstärka trygghet och studiero pågår ett projekt där elever och personal kommer att utrustas med personlig passerbricka, utan giltig passerbricka kommer man inte att kunna komma in på skolan.