Kängurutävlingen

skickad 19 mars 2012 01:49 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 22 mars 2012 09:35 ]
Denna vecka deltog frivilliga elever från låg- och mellanstadiet på Västerholms friskola i Kängurutävlingen. Det är en årlig tävling som anordnas av bland annat Nämnaren på Göteborgs Universitet. Avsikten med Kängurun är att stimulera intresset för matematik genom bra problem som är tänkta att väcka nyfikenhet och lust att lära matematik. Det finns många elever som tycker att det är roligt att tävla och det finns mycket duktiga elever som sällan får visa vad de egentligen kan som här har en chans att visa det. Tävlingen är också ett sätt att göra något särskilt i samband med matematik, en möjlighet att uppmärksamma matematikämnet.

I år deltog ca 200 elever i tävlingen från Västerholms Friskola

Så här såg det ut i matsalen när alla våra engagerade och duktiga elever deltog i mattetävlingen.