Aktuellt‎ > ‎

Entreprenörskap på Västerholms Friskola

skickad 27 jan. 2017 03:12 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 27 jan. 2017 03:18 ]
http://ungforetagsamhet.se/

På lågstadiet har vi under hösten arbetat med ett läromedel från Ung Företagsamhet som heter Vårt Samhälle. Läromedlet riktar sig till elever i grundskolans tidiga år och det går ut på att eleverna ska arbeta med och fördjupa sig i begrepp som demokrati, pengar och samhällets uppbyggnad. 

 

Våra elever i åk1 är de som har arbetat med Vårt Samhälle mest. I läromedlet finns en stor affisch som ska föreställa ett samhälle och det är bilden på denna affisch som man har utgått ifrån. Tillsammans med deras lärare har de arbetat med detta och pratat om vilka olika yrken som finns i ett samhälle. Föräldrar har sedan bjudits in och pratat om sina yrken. Samhället på denna bild har sedan jämförts med Skärholmen via ett Venn-diagram. 


På samhället som finns på affischen finns även en tom lokal. Tanken är att eleverna ska tillsammans komma fram till vad lokalen ska användas till. Under de första veckorna i vt17 har åk1 arbetat med den tomma lokalen. Eleverna har fått skriva ned sina förslag och sedan har det röstats. Det förslag som vinner ska sedan beskrivas, ritas och göras uppgifter kring. 


Vi ser fram emot resultatet!


Comments