Elever från Västerholms Friskola dansar på moderna museet

skickad 14 juni 2014 03:30 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 14 juni 2014 03:31 ]

Elever från åk 3 dansade idag på moderna museet tillsammans med barn från en sameskola i Kiruna. I publiken finns bland andra kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth som berömmer Västerholms Friskola för initiativet att ha dans i skolan och att skolan sökt Skapande skola bidrag.

Under dagen fick barnen visa lärare och skolledare från runt i Sverige hur olika kulturer kan mötas i dansen. Det var en mycket lång dag för både barn och vuxna och både elever och lärare förtjänar en stor applåd för hårt arbete.

Lärarna som var med fick utöver detta även testa på dansmatematik med allt från vinklar i trianglar samt förkroppsliga area, radie, diameter och omkrets och sambandet mellan decimaltal, procent och bråk. Allt i rörelse med kroppen som redskap.

Med idag fanns även blivande dansläraren Ida Sandor som kommer presentera sig i höst på Västerholms Friskola.