1:a pris i FIRST LEGO League - FLL

skickad 12 nov. 2012 01:01 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 13 nov. 2012 05:50 ]

I helgen tävlade ett lag från åk 9 i den stora kunskaps och teknologiturnering FLL. Platsen var KTH, Kista Science Park. Tävlingen pågick under hela lördagen och våra elever gjorde fyra fantastiska presentationer inför domare från KTH, Vetenskapens hus och olika departement
  • Teknik (5 min motivering hur man gått tillväga vid konstruktion av Roboten)
  • Vetenskap (5 min motivering varför man valt att utveckla en Pick-Up för pensionärer och hur den fungerar, se även marknadsföring)
  • Marknadsföring (5 min hur man valt att marknadsföra uppfinningen)
  • Robot tävling (inför stor publik lösa så många problem som möjligt under 2,5 min)
  • Samarbete (det lag som samarbetade bäst)
Bland 24 tävlande lag blev Västerholms Friskola nominerade i två klasser Bästa Samarbete och Bästa Marknadsföringskampanj, vårt Robotlag tog sig även till kvartsfinal där vi tyvärr förlorade mot laget från Enköping som vann hela FLL.

Vi som var där skrek oss hesa när det visade att vi inte bara hade blivit nominerade.

Vi vann första pris i kategorin Marknadsföring

Mer bilder kommer senare men här är ett smakprov på vår video som var en del av vårt vinnande marknadsföringskoncept.