SKOLAVSLUTNING

skickad 12 juni 2017 05:48 av Emelie Bondesson

Nu är det dags! På onsdag den 14/6 klockan 10.00 har vi skolavslutning!

I år har hela skolan en gemensam avslutning. Scenen kommer att vara bakom idrottshallen på högstadiet. Avslutningen är ca. 40 minuter lång.

Vi ses på onsdag, och ha en fantastisk sommar!

Välkommen till Öppet Hus - Lördagen den 20 maj

skickad 14 maj 2017 23:19 av Emelie Bondesson   [ uppdaterad 14 maj 2017 23:24 ]

Entreprenörskap på Västerholms Friskola

skickad 27 jan. 2017 03:12 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 27 jan. 2017 03:18 ]

På lågstadiet har vi under hösten arbetat med ett läromedel från Ung Företagsamhet som heter Vårt Samhälle. Läromedlet riktar sig till elever i grundskolans tidiga år och det går ut på att eleverna ska arbeta med och fördjupa sig i begrepp som demokrati, pengar och samhällets uppbyggnad.

Våra elever i åk1 är de som har arbetat med Vårt Samhälle mest. I läromedlet finns en stor affisch som ska föreställa ett samhälle och det är bilden på denna affisch som man har utgått ifrån. Tillsammans med deras lärare har de arbetat med detta och pratat om vilka olika yrken som finns i ett samhälle. Föräldrar har sedan bjudits in och pratat om sina yrken. Samhället på denna bild har sedan jämförts med Skärholmen via ett Venn-diagram.

På samhället som finns på affischen finns även en tom lokal. Tanken är att eleverna ska tillsammans komma fram till vad lokalen ska användas till. Under de första veckorna i vt17 har åk1 arbetat med den tomma lokalen. Eleverna har fått skriva ned sina förslag och sedan har det röstats. Det förslag som vinner ska sedan beskrivas, ritas och göras uppgifter kring.

Vi ser fram emot resultatet!

Välkommen till Öppet Hus i Förskoleklass - Lördagen den 28 januari

skickad 16 jan. 2017 05:40 av Per-Åke Franklind

Lucia 2016 Förskoleklass i samarbete med åk 9

skickad 13 dec. 2016 03:42 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 13 dec. 2016 03:45 ]

Årets luciatåg var ett samarbete mellan elever i förskoleklass och åk 9.
Det var många lucior på scenen en av dom var Lizandra Machado.

Att söka Västerholms Friskola - förskoleklass och åk 1-9 till hösten 2017

skickad 7 dec. 2016 04:02 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 22 mars 2017 05:44 ]

Det gemensamma skolvalet är nu avslutat men du kan fortfarande söka
Västerholms Friskola genom att klicka på denna länk.

Söka förskoleklass på Västerholms Friskola
Har du ett barn som fyller sex år under året, kan du söka till förskoleklass. Perioden då du söker pågår mellan 15 januari och 15 februari. Har ditt barn inte gått i förskoleklass, kan du söka direkt till årskurs 1 under samma tidsperiod.

Söka Västerholms Friskola årskurs 1-9
Går ditt barn sista året på sin skola? Eller önskar du byta skola? Då kan du söka om en plats för ditt barn till nästa läsår på Västerholms Friskola. Perioden då du kan söka pågår mellan 15 januari och 15 februari.
  • Oavsett om ditt barn stått i Västerholms Friskolas kö länge eller inte alls så söker du till Västerholms Friskola via Stockholm stads system.
  • När du söker via Stockholm stads webbaserade tjänst så bekräftar du din önskan om att få en plats på Västerholms Friskola och antagningen kommer att göras utifrån de urvalsgrunder (antagningsregler) som gäller för Västerholms Friskola.
  • Du gör din ansökan digitalt via e-tjänsten Sök skola Stockholm. Om du inte kan söka webbaserat så hjälper vi dig att söka via blankett.
  • Om du har frågor om hur man söker till Västerholms Friskola är du välkommen att kontakta Isabel på telefon 08-556 47 800.
  • Ansökningstiden är den 15 januari till och med den 15 februari.
  • Här kan du läsa mer om att söka skola

Västerholms Friskola godkändes helt utan brister

skickad 7 okt. 2016 01:14 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 7 okt. 2016 02:08 ]

Vart tredje år kontrolleras skolorna i Sverige av Skolinspektionen. Genom dessa kontroller vill man säkra kvalitén på utbildningarna och se till så att barnen vistas i en bra miljö.
Nu har Skolinspektionen granskat Västerholms Friskola, och kommit fram till att det inte behövs någon typ av ingripanden på grund av brister.

Engagemanget hos både personal och elever är unikt på Västerholms Friskola. Lärarna gör alla lite mer än att enbart undervisa, de bryr sig om och stöttar alla elever.

Under föregående läsår tog vi många viktiga steg i vårt kvalitetsarbete, men vi behöver utveckla det ännu mer – på alla nivåer – för att säkerställa att de förbättringsåtgärder som sätts in är de rätta och att vi hela tiden når en högre måluppfyllelse.

Vi är stolta men inte nöjda, vi kommer inte att slå oss sig till ro och tappa fart i utvecklingsarbetet bara för att man redan finns bland de allra bästa.

Här hittar du skolinspektions rapport.

Diplom till Västerholms Friskola

skickad 30 sep. 2016 04:21 av Per-Åke Franklind

Till föräldrar/vårdnadshavare och elever om Skolinspektionens tillsyn

skickad 14 sep. 2016 03:36 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 14 sep. 2016 03:38 ]

Kära avgångselever år 2016

skickad 22 juni 2016 06:42 av Per-Åke Franklind   [ uppdaterad 23 juni 2016 01:27 ]

Det är med blandade känslor vi tackar av årets avgångsklasser från Västerholms Friskola.

Ni kommer att vara saknade, ihågkomna och ha lämnat spår som inga vågor kan skölja bort. Vi hoppas och tror att ni är rustade att komma ut i livet med motivation och kunskaper som räcker till vad ni tar er an framöver.

Ni avslutade tiden på Västerholm med en fantastiskt trevlig bal som vi hoppas att ni minns framöver och som gav tiden på skolan en avslutning värd namnet.

Detta är på intet sätt ett slut för er, utan en början, en början på någonting annat. En början med nya mål att sträva efter, toppar att bestiga och bekantskaper att knyta.

Vi hoppas såklart att vi ses igen, kanske är det några av er som kommer tillbaka till oss som lärare, fritidspedagog eller som skolsköterska.

Tusen tack för den tid vi fått tillsammans med er underbara elever, många kramar och lyckönskningar!

1-10 of 134